was successfully added to your cart.

Kedai Viral Roti Canai Terbang Subang Bestari

By September 29, 2018Food

Weekend ni korang dah ada idea ke nak santai minum petang kat mana??

Mesti korang dah bosan minum petang kat rumah kan. Hah!! Kalau korang bercadang nak minum petang kat kedai, sis ada satu port kedai ni yang best untuk korang cuba. Nama nya KEDAI ROTI CANAI TERBANG SUBANG BESTARI.

HAH?? KEDAI ROTI CANAI TERBANG???

Iyee. Kedai roti canai yang viral tu. Tak silap sis baru-baru ni Kedai Roti Canai Terbang Subang Bestari ni viral gara-gara tersebarnya video tragedi roti canai yang terlekat di atas kepala sorang mak cik ni.  Kesian mak cik tu terpinga-pinga bila tiba-tiba ada roti canai terbang yang tersalah landing atas kepala disebabkan aksi terlebih lambung penebar roti canai tu. Hahaha. Sis pun tergelak sama bila tengok video tu. Korang boleh enjoy tengok video ni.

Sumber : https://www.facebook.com/janganlikejilaker/videos/283019125758164/

Kedai Roti Canai Terbang Subang Bestari ni tempat makannya santai-santai  saja. Macam-macam menu roti canai yang ada antaranya ialah roti sardin,roti bom, roti telur dan macam-macam lagi. Rotinya garing diluar tapi dalam masa yang sama tetap lembut bila di gigit. Dalam banyak-banyak menu roti canai tu, roti cheglaru (baca:celaru) paling popular. Nah korang tengoklah memang bercheglaru.

Sumber: google.com

Roti cheglaru (baca: celaru) ni special sebab rotinya dibanjiri dengan kuah kari yang dicampurkan sikit dengan sambal sardin dan diatasnya diletakkan telur mata goyang.

Selain roti canai,  kedai ini juga ada menjual makanan panas yang lain. Kalau korang teringin nak cuba ni alamatnya

Taman Subang Damai, 40150 Shah Alam, Selangor.

Tak pun korang waze je Kedai Roti Canai Terbang Subang 2 mesti keluar punyalah lokasinya.

Kedai ni dibuka setiap hari dan mula beroperasi jam 6 petang sehingga lewat malam. Jadi korang  jangan berangan datang cari breakfast roti canai pagi-pagi kat kedai ni ok. Tak buka pun lagi, hampa korang nanti.  Tapi kalau korang nak cari port dating tengah malam lepas anak tidur boleh la try kedai ni.

 

Get Free Email Updates!

Signup now and receive an email once I publish new content.

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.

Leave a Reply